Ugrás a tartalomra

Szemétszedés a Tétényi-fennsíkon

2022. május 04. szerda
A Részvételi Költségvetés forrásaiból tisztítják meg a védett területet
Szemétszedés a Tétényi-fennsíkon

Ismét szemétszedési akciót tartottak a Tétényi-fennsíkon a Részvételi Költségvetés egyik projektjének keretében. Az önkormányzathoz ugyanis lakossági megkeresés érkezett, hogy a Részvételi Költségvetés nyertes projektjét kiegészítve szervezzen nagytakarítást a Tétényi-fennsíkon. A kezdeményezés mögé beállt a Környezetvédelmi Bizottság, az akciót pedig egybekötötték a Föld napjával, így április 23-án szervezték meg a hulladékmentesítő napot. A találkozóra össze is gyűlt a csapat az említett szombaton, reggel 8 órakor a Dózsa György út és a Kamaraerdei út sarkán. A szemétszedési programhoz bárki csatlakozhatott, aki szeretne tenni a környezet védelméért. A szervezők azt kérték, hogy aki részt vesz a szemétszedési akción, hozzon magával védőfelszerelést, de akiknek erre nem volt lehetőségük, azoknak a helyszínen biztosították ezeket.

A szemétszedéssel kiegészített győztes projekt célja a Kamaraerdő környékének megtisztítása. Az ötlet megvalósításának előkészülete közben az ötletgazdák és az önkormányzat a rendőrséggel folytatott egyeztetés során arra jutott, hogy a szemétlerakás és egyéb jogszabályba ütköző tevékenységek kezelésére a legjogszerűbb megoldás „Megállni tilos!” táblák kihelyezése, valamint kamerák telepítése. Elsőként a táblák elhelyezése történt meg, nemrég pedig négy éjjel-nappal látó, 360 fokban forgatható kamerát telepítettek a Dózsa György út és a Dűlő úti buszmegálló közötti útszakaszon.

A projekt célja továbbra is az itt lakók bevonása azért, hogy a közös gondolkodás eredményeként vonzóbb, fenntarthatóbb kerületté váljunk.

Jelenleg a Részvételi Költségvetés harmadik fordulója zajlik, 2022. április 22-ig lehetett benyújtani az ötleteket arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat mire fordítsa az erre a célra elkülönített keretösszeget, vagyis több mint 300 millió forintot.

(VH – budafokteteny.hu)